Γλυκάνισος

Ο γλυκάνισος είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε συνταγές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Κυρίως ως αρωματικό καρύκευμα για αρτοσκευάσματα, αλλά και για αρωματικά ροφήματα όπως ούζο, τουρσιά και αλλαντικά, μοσχομυριστά, νόστιμα μείγματα που αποπνέουν πλούσιο άρωμα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Κατηγορία:

☎ Τηλ.Παραγγελιών: (+30) 697 019 2212

Διατροφικά στοιχεία

Περιέχει αιθέριο έλαιο με βασικό συστατικό την ανηθόλη αλλά και τη μεθυλοχαβικόλη και άλλα τερπένια, φουρονοκουμαρίνες, φλαβονοειδή, λιπαρά οξέα, στερόλες, φαινυλοπροπανοειδή και πρωτεϊνες. Περιέχει: Πρωτεΐνη: 18%, Λιπαρά ελαίου: 8-23%, Αιθέριο έλαιο: 2-7%, Άμυλο: 5%, Ν-ελεύθερο εκχύλισμα: 22-28%, Ακατέργαστες ινώδεις ουσίες: 12-25%. Περιέχει ακόμη υδατάνθρακες 50%, λιπίδια 16%, β-αμυρίνη (τριτερπένιο), στιγμαστερόλη (φυτική στερόλη), παλμιτικά και στεατικά άλατα,τανίνη, χολίνη και ρητίνη..

Προέλευση

Το φυτό είναι ιθαγενές της Ανατολικής Μεσογείου και κυρίως της Αιγύπτου και της Νοτιοδυτικής Ασίας, όμως καλλιεργείται σε όλες τις χώρες, τόσο ως αρωματικό μαγειρικό φυτό όσο και ως φαρμακευτικό βότανο.