Κάρδαμο

Ένα μπαχαρικό όχι και τόσο διαδεδομένο στον τομέα της υγείας αλλά περισσότερο της γαστρονομίας, το κάρδαμο διαθέτει πολλαπλές μορφές θετικής επίδρασης στον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και πιο ακριβά μπαχαρικά στην αγορά.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Κατηγορία:

☎ Τηλ.Παραγγελιών: (+30) 697 019 2212

Διατροφικά στοιχεία

Μια βασική ιδιότητα του κάρδαμου, που ήταν ευρέως γνωστή από την αρχαιότητα και παραμένει μέχρι και σήμερα, είναι η αντιμετώπιση γαστρεντερικών διαταραχών όπως καούρες, δυσπεψίες, ναυτία, δυσκοιλιότητα, κοιλιακοί πόνοι, έμετος. Ακόμη, βοηθά στην καταπολέμηση πολλών μυϊκών σπασμών που συνδέονται με το στομάχι, όπως ο λόξυγκας και οι σπασμοί του γαστρεντερικού σωλήνα. Σημαντική είναι η χρήση του ως φυσικό διουρητικό, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση τοξινών και περιττών υγρών από το σώμα. Επίσης, μειώνει τα εγκεφαλικά επεισόδια και τις ταχυπαλμίες ή αρρυθμίες μέσω της αντιπηκτικής του ιδιότητας και συμβάλλει στην ομαλή καρδιακή λειτουργία.

Προέλευση

Οι δυο κύριοι τύποι κάρδαμου είναι το πράσινο και το μαύρο κάρδαμο. Ειδικότερα, το πράσινο κάρδαμο χρησιμοποιείται πολύ στην αγιουβερδική και κινεζική ιατρική, όπως επίσης στην Αφρική και την Αραβία. Σημαντικές αναφορές και μελέτες για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κάρδαμου έγιναν και από τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη.